Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almakocka habkoronával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
3 db egész tojás
30 dkg átszitált finomliszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
csipet só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna

Tetejére: barack lekvár

Habhoz:

3 dl tej
5 evőkanál búzadara
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Elkészítés:
Az almát meghámozva, csutkáját eltávolítva, kis kockákra vágva cukorral megszórjuk, pár órát állni hagyjuk. Ezután levétől leszűrjük, lazán kinyomkodjuk.
A lisztet, tojást, porcukrot, 20 dkg margarint, sót, szódabikarbónát fehéredésig jó habosra kikeverjük és összedolgozzuk az almával.

Jól kizsírozott, prézlizett tepsibe terítjük, 40 perc alatt 170 fokos sütőben készre sütjük, s azon forrón megkenjük baracklekvárral.

A tejet felforraljuk, belecsurgatjuk a búzadarát és kihűtjük. Ennyi idő alatt a sütemény is kihűl.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a főtt búzadarát, s tovább habosítjuk. Ezzel a krémmel megkenjük a lekváros süteményt és kockára vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Flódni-rétes » Kedvenc kókuszos csiga » Csokis braunni » Mogyorókrémes rolád
» Nagyontuti csokimáz » Fordított almás-krémes kocka » Kelt fahéjas csiga » Felhőkarcoló szelet
» Linzer » Részeges bonbon » Barackos gesztenyepáros » Aranygaluska vaníliasodóval
» Csokis kekszes édesség » Rakott alma banánnal » Kakaós, tiramisukrémes kocka » Mákos koszorú


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.