Tutireceptek.hu fejléc

Almaleves karamellizált almaszeletekkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 alma
2 ek olaj
1 kk őrölt fahéj
4-5 szem szegfűszeg
1 csipet só
1 evőkanál cukor
200 g Meggle főzőtejszín
0, 5 dl fehérbor
1 ek citromlé

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket.

Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főni.

Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget, majd ismét felforraljuk.

Tálaljuk a félretett karamellizált almaszeletekkel, és néhány mentalevéllel díszítve.

Melegen, vagy hidegen is fogyasztható. A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almaleves » Karamellizált pulykamell » Áfonyás almaleves » Vaníliás almaleves
» Nyers almaleves » Fincsi Almaleves » Diétás almaleves » Almaleves habgaluskával
» Tejfölös almaleves » Birsalmaleves » Mazsolás almaleves » Birsalmaleves mazsolával
» Vaníliás nyári almaleves » Tejszínes almaleves 2 » Tejszínes almaleves » Tejkaramellás almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.