Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás banános rakott burgonya recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 kg alma (savanykás)
4 banán
4 dl főzőtejszín
4 dl tej
3 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A krumplit és almát meghámozzuk. A krumplit vékony szeletekre és a banánt karikákra vágjuk. Az almát pedig félbe, magházát eltávolítjuk és felszeljük.
A tejet a tejszínnel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Egy nagyobb hőálló tálat kivajazunk, és egy sor krumplival kibéleljük, majd rá az almát, utána a banánt. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az alapanyagok. Ezután ráöntjük a tejes szószt, és a tetejére kis vajdarabkákat szórunk.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyafánk » Banános kalács » Almás-hagymás szelet » Almás mákos süti
» Banános sütemény 2 » Muci rakott mákos tésztája » Zelleres burgonyapüré » Édesburgonya fánk (vegan)
» Rakott máj » Tárkonyos burgonyaleves » Almás-kókuszos kocka » Nagymamám birsalmasajtja
» Rakott tarjás burgonya » Almás-habos sütemény » Rakott, bundás csirkecomb » Almás vodka koktél


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.