Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-céklás-burgonyás saláta grillezett sertésszűzzel recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
A salátához:
1-2 db ropogós alma
4-5 db burgonya
7-8 db bébi cékla (ecetes)
1 db lilahagyma
1-2 marék retekcsíra
1/3 kígyóuborka
4,5 dl tejföl
1,5 dl majonéz
mustár
ecet

cukor
durvára darált színes bors
Valamint:
1-2 csík szűzpecsenye
A páchoz:
olaj
fokhagyma
borskeverék

Elkészítés:
A szűzpecsenyét feldarabolom, majd a pácot elkészítem, ebbe annyi olajat öntök, hogy a belemártott húsokat ellepje, lefedem, és másnapig hűtőben hagyom.

A krumplit megpucolom és apróbb kockákra vágom, majd sós vízben megfőzöm és leszűröm. Hagyom kihűlni. (Nem szép, ha szétfő, ezért elég neki 5-6 perc.)

Egy tálban a tejfölt, a majonézt, az ecetet, a mustárt és az ízesítőket összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott lilahagymát, a vékony kockákra vágott almát (a héját nem vágtam le), a kígyóuborkát és a leszűrt, apró kockákra vágott bébicéklát. Retekcsírával meghintem, és a hűtőbe teszem legalább pár órára.

A szűzérméket kontakt grillen pár perc alatt kisütöm, megsózom, és a salátával tálalom.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos krumplisaláta » Mogyorós vitaminsaláta » Cecília-saláta » Tonhalas tésztasaláta 2
» Háromszínű paprikasaláta » tojás saláta » Majonézes kagylósaláta » Körtés gyümölcs saláta
» Candidásoknak salátaöntet » Meleg gyümölcssaláta » "Fehérjebomba" saláta » Almás reteksaláta
» Svéd gombasaláta II. » Mézes gyümölcssaláta » Tejfölös nyári saláta. » Zöldbabsaláta virslivel



Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.