Tutireceptek.hu fejléc

Almás cobbler recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 nagyobb alma
1 narancs
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor

A tésztához:
10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 cs. sütőpor
10 dkg vaj
1,5 dl tejszín
csipet só
1 bő evőkanál cukor
1 tojás

Elkészítés:
Kivajazok egy pite formát vagy kisebb tepsit.
Az almákat megpucolom, cikkekre vágom, a cikkeket a tepsibe teszem. Ráreszelem a narancs héját, majd a levét is az almákra csorgatom, cukrot adok hozzá, aztán az egészet jól átforgatom. Alufóliával befedem a tepsit, és 190 fokra előmelegített sütőbe tolom, nagyjából fél órára.
Amíg párolódik az alma, addig kikeverem a tésztát. A liszteket összekeverem 1 teáskanál sütőporral, 1 bő evőkanál cukorral, sózom, a vajjal elmorzsolom, majd ráütöm a tojást,hozzáadom a tejszínt és lágy tésztává dolgozom.
Amikor kész az alma, a tésztát óvatosan rákanalazom, és újabb fél órára a sütőbe tolom.

Tanácsok:
Két evőkanállal rakva szép kis dombok formázhatók a tésztából.
Én megszórtam a tetejét vaníliás cukorral, kifejezetten jót tett neki!:)


A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almásrétes » Céklás almasaláta » Almás töltött virsli » Almás-kukoricás saláta
» Almás vagdalt » Almás rántott sajt » Őszi almás-gombás rizottó » Almás gesztenyetorta
» Süte almása » Almás piskóta(Kata-féle) » Almás gofri » Almás pudingos
» Almás-kakaós süti » Lakodalmas pacalleves » Almás vöröske » Almás guba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.