Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós fahéjas gyors torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejföl

Töltelék:
4 alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg (barna) cukor

Elkészítés:
Töltelék előkészítése:

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.

Tészta készítése:

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.

Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.

180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-joghurtos túrótorta » Holland cseresznyetorta » Mézes almatorta » Egyszerű csokolédétorta
» Epres-kivis torta » Nutellás tészta-tortácskák » Gyors krumpli kuktában » Suhajda torta
» Konyakos almatorta » Zabkorpás epertorta » Tejszínkrémes túrótorta » Pulykatorta
» Gyors Sajtos rudacskák » Puncs torta » Csokoládés karamell torta » Rétegezett alma torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.