Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós-fahéjas kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:
alma megpucolva, felkockázva
cukor
fahéj
darált dió

vaj a forma kenéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a cukros dióval, fahéjjal és az almával. Feltekerni, mint a bejglit, majd a vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe téve, 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc)
Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

Tanácsok:
A tészta alap, sokféleképp variálható, ez már a sokadik fajta. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás kelt kalács » Banános kalács » Mazsolás cifra kalács » Finom selyem kalács :)
» Húsvéti foszlós kalács » Gyors kalács » Kürtős kalács parázson » Kalács lisztérzékenyeknek
» Mézeskalácspuding » Kakaós kalács (finom;) » Szegények kalácsa » Mézeskalács ízű joghurt
» Formatartó mézeskalács » Gyömbéres mézeskalács » Aszalt szilvás kalács » Tarka kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.