Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós-fahéjas kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:
alma megpucolva, felkockázva
cukor
fahéj
darált dió

vaj a forma kenéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a cukros dióval, fahéjjal és az almával. Feltekerni, mint a bejglit, majd a vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe téve, 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc)
Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

Tanácsok:
A tészta alap, sokféleképp variálható, ez már a sokadik fajta. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós kelt kalács » Diétás kalács » Sonka kalácstésztában » Kakaós kalács (finom;)
» Pipikalács » Kakaós kalács észt módra » Osztrák mézeskalácstorta » Kalács csokiöntettel
» Kürtős kalács » Kürtöskalács házilag » Mézeskalács házikó » Karácsonyi kalácskoszorú
» Mini fonott kalácsok » Maradék kalácsból » Csíkos kalács » Mézeskalácspuding


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.