Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós-fahéjas kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:
alma megpucolva, felkockázva
cukor
fahéj
darált dió

vaj a forma kenéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a cukros dióval, fahéjjal és az almával. Feltekerni, mint a bejglit, majd a vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe téve, 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc)
Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

Tanácsok:
A tészta alap, sokféleképp variálható, ez már a sokadik fajta. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Betty mézeskalácsa » Kakaós kalács észt módra » Mézeskalács házikó kerttel » Pizzás kalács
» Uzsonnakrémek kalácshoz » Mézeskalács (Kata-féle) » Kakaós kalács (finom;) » Almás körtés kalácspuding
» Mazsolás cifra kalács » Kakaós kalácsvirág » Kakaós fonottkalács » Kalács lisztérzékenyeknek
» Mézeskalács :) » Gyümölcsös kalács » Egyszerű kalács » Fahéjas kalács


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.