Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós-fahéjas kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:
alma megpucolva, felkockázva
cukor
fahéj
darált dió

vaj a forma kenéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a cukros dióval, fahéjjal és az almával. Feltekerni, mint a bejglit, majd a vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe téve, 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc)
Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

Tanácsok:
A tészta alap, sokféleképp variálható, ez már a sokadik fajta. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gépi foszlóskalács » Boszorkányos mézeskalács » Kakaós kalácsvirág » Csokis kalácsfelfújt
» MUFFIN-maradék kalácsból » Sonkás kelt kalács » Molnárkalács » Kelt Ostoros kalács
» Egyszerű mézeskalács » Mézes almáskalács » Kürtőskalács sütőben » Mézeskalács 100 db-os
» Fonott kalács » Karácsonyi mézeskalács » Azonnal ehető mézeskalács » Fahéjas kalács


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.