Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós-fahéjas kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:
alma megpucolva, felkockázva
cukor
fahéj
darált dió

vaj a forma kenéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a cukros dióval, fahéjjal és az almával. Feltekerni, mint a bejglit, majd a vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe téve, 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc)
Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

Tanácsok:
A tészta alap, sokféleképp variálható, ez már a sokadik fajta. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtöskalács házilag » Baconös-tojáskrémes kalács » Kakaós kalács észt módra » Csokoládés mézeskalács
» Milánói kalács » Almás, diós kalács » Kakaós kelt kalács » Mézeskalács, puha és finom
» Körtés kalács » Kakaós fonottkalács » Nagyi kalácsa » Mézeskalács ízű joghurt
» Kürtőskalács sütőben » Kétszinű kalács » Márványos kalács » Kelesztés nélküli kalács


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.