Tutireceptek.hu fejléc

Almás - diós pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg. finom liszt
12 dkg. porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 csipet só
kevés citromlé
25 dkg. margarin
2 db. tojás + 1 tojás a megkenéshez
1 dl. tejföl
zsemlemorzsa
a töltelékhez:
1,5 kg. reszelt alma
10 dkg. darált dió vagy dejó
20 dkg. cukor
1 kávéskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:
Az almát lereszeljük, levét kicsavarjuk, s a többi hozzávalóval eggyütt rövid ideig tűz fölött pároljuk, majd kihűtjük. Addig a tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és a felét kivajazott tepsibe tesszük. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával. A másik fele tésztát ráhelyezzük, akár rács formájában. Megkenjük a tetejét felvert tojással, villával megszurkáljuk és megsütjük. (kb. 40 percig 180°C-on) Tetejét porcukorral meghintjük.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: tünci77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Süte almása » Almás tekercs » Kevert almás » Almássüti 2.
» Almás tiramisu » Tejberizses almás rakottas » Almás pite Daka módra » Almás-szalonnás pecsenye
» Almás fahéjas muffin » Almás-fahéjas zabkása » almás süti » Birsalmás sertéskaraj
» Almás krémes diétásan » Almasaláta hagymával » Isteni almás diós » Almás batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.