Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás - diós pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg. finom liszt
12 dkg. porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 csipet só
kevés citromlé
25 dkg. margarin
2 db. tojás + 1 tojás a megkenéshez
1 dl. tejföl
zsemlemorzsa
a töltelékhez:
1,5 kg. reszelt alma
10 dkg. darált dió vagy dejó
20 dkg. cukor
1 kávéskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:
Az almát lereszeljük, levét kicsavarjuk, s a többi hozzávalóval eggyütt rövid ideig tűz fölött pároljuk, majd kihűtjük. Addig a tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és a felét kivajazott tepsibe tesszük. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával. A másik fele tésztát ráhelyezzük, akár rács formájában. Megkenjük a tetejét felvert tojással, villával megszurkáljuk és megsütjük. (kb. 40 percig 180°C-on) Tetejét porcukorral meghintjük.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: tünci77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkevagdalt » Békebeli almás béles » Isteni almás diós » Almás pite Zsanna módra :)
» Almás-puncsos csokissüti » Formás almás kelesztve » Almás csirkemáj » Almás töltött virsli
» Almás püspökkenyér » Gyors almás pite » Almás-túrós muffin update1 » Almás-fahéjas frissítő
» Almás koktél » Fahéjas -almás muffin » Almás morzsatorta » Almás piskóta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.