Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 személyre
4 darab alma
1 citrom
3 dkg dió
3 dkg vaj
1 tojás + 1 tojás sárgája
1 dl tej
1 evőkanál liszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál porcukor
csipetnyi só

Elkészítés:
A megmosott, és meghámozott almákat, magházuk eltávolítása után egészen pici kockákra vágjuk.Belerakjuk keverőtálba s a citrom egyharmadának szűrt levével elkeverjük.Hozzáadjuk az őrölt diót( jó helyette a dejó is vagy mandula) az olvasztott vajat, tojást, tejet, lisztet és az átszitált zsemlemorzsát.Reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval megízesítjük.Ezt az alapanyagot masszává dolgozzuk össze, gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrve porcukorral meghintjük.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlegombóc vadashoz » Almás diós másképpen » Cseh gombóc » Zsemlegombóc 3
» Almás muffin zabkorpából » Almás morzsatorta » Almás csirkeleves » Vaníliás-almás kekszszelet
» Almás májkavalkád » Szilvalekváros gőzgombóc » Sütőtökös-almás kekszes » Hagymás húsgombócleves
» Gyors szilvásgombóc » Almás rózsalekvár » Almás(-diós) zellersaláta » Burgonyagombóc leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.