Tutireceptek.hu fejléc

Almás gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 személyre
4 darab alma
1 citrom
3 dkg dió
3 dkg vaj
1 tojás + 1 tojás sárgája
1 dl tej
1 evőkanál liszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál porcukor
csipetnyi só

Elkészítés:
A megmosott, és meghámozott almákat, magházuk eltávolítása után egészen pici kockákra vágjuk.Belerakjuk keverőtálba s a citrom egyharmadának szűrt levével elkeverjük.Hozzáadjuk az őrölt diót( jó helyette a dejó is vagy mandula) az olvasztott vajat, tojást, tejet, lisztet és az átszitált zsemlemorzsát.Reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval megízesítjük.Ezt az alapanyagot masszává dolgozzuk össze, gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrve porcukorral meghintjük.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás túrógombóc » Almás rácsos » Almás krémes (Kata-féle) » Bajor májgombócleves
» Almás diós » Amerikai almás palacsinta » Birsalmás sertéskaraj » Zsámboki lakodalmas
» Rácsos almás » Erdélyi húsgombóc leves » Veronai Húsgombóc » Burgonyás szilvás gombóc
» Poharas almás » Diétás túrógombóc » Túrógombóc kezdőknek » Almás műzli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.