Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás guba recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 l tej
1 kg savanyú alma
3 ek cukor
5 dkg margarin
2 kávéskanál fahéj
8 db zsemle

Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk, majd leöntjük vele a félbe ( vagy négybe)vágott zsemléket. A kis darabokra vagdalt almát, a margarinon és egy kevés vizen megpároljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és beszórunk zsemlemorzsával, belerakjuk a zsemlék felét, erre egyenletesen elosztjuk az almákat, megszórjuk fahéjjal, rátesszük a maradék zsemlét és forró sütőben, aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás meggyes pite! » Almás banános smoothie » Forró almás bólé » Lakodalmas pacalleves
» Poharas almás » Almás morzsatorta » Almás-túrós farsangi fánk » Tartalmas bableves
» Update 1 Almás pogácsa » Könnyű almás » Karacsonyi csudaalmas » Diétás almás palacsinta
» Almáspite » Olcsó almás sütike » Almás csirkemáj » Almás(-diós) zellersaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.