Tutireceptek.hu fejléc

Almás guba recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 l tej
1 kg savanyú alma
3 ek cukor
5 dkg margarin
2 kávéskanál fahéj
8 db zsemle

Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk, majd leöntjük vele a félbe ( vagy négybe)vágott zsemléket. A kis darabokra vagdalt almát, a margarinon és egy kevés vizen megpároljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és beszórunk zsemlemorzsával, belerakjuk a zsemlék felét, erre egyenletesen elosztjuk az almákat, megszórjuk fahéjjal, rátesszük a maradék zsemlét és forró sütőben, aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni almás diós » Almás-hagymás szelet » Almás lepény - Jagodától » Almás pite/ sas módra
» Almás rakottas » Almás csirke székelyesen » Almás torma » Almás pite - fűszeresen
» Almás - fokhagymás karaj » Almás-pudingos sütemény » Almás -mézes » Almás rózsalekvár
» Almás-túrós finomság » Almás batyum » Almás fánk lekvárral » Almás lepény 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.