Tutireceptek.hu fejléc

Almás-kapros vagdalthús fóliában. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg. darált marhahús (vagy sertéshús),1 db. tojás, 4 db. alma, só, őrölt fekete bors, 1 csokor friss kaporlevél, fél dl. étolaj. Alufólia, őzgerinc forma.

Elkészítés:
A megdarált húshoz hozzáadjuk a felvert tojást és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal,az apróra vágott kaporlevéllel, majd alaposan összedolgozzuk. Kiterítünk egy nagyobb, téglalap alakú alufóliát, megolajozzuk és erre a húsmasszát ráhalmozzuk, kb. 1 centiméter vastagságúra elsimítjuk. Az almákat kimagvaljuk, felszeleteljük és a húsmassza tetejét beborítjuk a szeletekkel. Most összehajtogatjuk, a fóliát összezárjuk, őzgerinc formába tesszük és előmelegített, közepesen meleg sütőben készre sütjük. A sertéshúsnak 30, a marhahúsnak 40 perc elegendő. Ha kész a fóliát kibontjuk, szeleteljük és burgonyapürével, friss salátával, vagy hideg kovászos uborkával tálaljuk.

Tanácsok:
Kapor helyett készíthető petrezselyemzölddel vagy lestyánlevéllel is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges vagdalthús » Gyöngyölt vagdalthús » Almás vagdalthús. » Fasírozott vagdalthúsból
» Sonkás vagdalthús » Vagdalthus muffin » Libamájjal töltött gomba » Velencei kacsamáj
» Mézes csirke » Sertésszelet almával » Töltött fasírozott » Gombás vörösboros tokány
» Fokhagymás nyúlcomb » Rántott sertésköröm » Kínai szezámmagos csirke » Kelbomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.