Tutireceptek.hu fejléc

Almás-krémes maradék péksüteményből recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Maradék péksütemény,ami 2 rétegben rakható el abban a tepsiben,melyben sütni szeretnéd.
(Szórt mákos copf,fonott kalács,kifli,molnárka stb...)
Hámozott alma szeletelve-tetszés szerint.
(reszelve több a leve)
l L tej
2db tojás sárgája

Krém:1 cs vaníliás puding
2 ek. liszt
1 tojás sárgája
4 ek.kristály cukor

20dkg Rama
15dkg cukor
Cukor-attól függ,mennyire édes az"alaptészta"
Vaníliás cukor

Fahéj és 1-2 ek. Kr.cukor az almára

Elkészítés:
A pékárut feldaraboljuk újjnyi vastagra,és kirakjuk a tepsi aljára 2 rétegben.
A tejet összevegyítjük a 2 tojás sárgájával,cukorral és vaníliás cukorral.
Ráöntjük a tepsi tartalmára.Miután felszívódott,rásimítjuk cukros-fahéjas almát.
Kissé lenyomkodjuk a tenyerünkkel-majd alufólia alatt sütni kezdjük,míg az alma meg nem párolódik.
Közben elkészítünk egy pudingot:
1 cs puding,
2 ek. liszt
0.5l tej
4.ek kr.cukor
A ramat elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával.
A félig kihűlt pudinghoz keverjük-amit a már kihűlt süteményre kenünk.
Hidegre tesszük,vizes késsel szeleteljük.
Csokireszelékkel díszíthető.

Tanácsok:
A kristálycukor kell az almára,
a pudingba nem!!csak a ramahoz adtam,ami a pudinghoz lett keverve.
A tejbe,melyet a pékárura öntesz elhagyható,de pl.kiflinél tettem egy kicsit.


A receptet beküldte: A&...a


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Maradék kalácsból » maradékos almás » Almás-krémes süti » Almás-krémes csoda
» Maradékból rakott tészta » Almás-krémes » Maradék bejgliből » Almás-krémes piskóta
» MUFFIN-maradék kalácsból » Édesség maradék kalácsból » Mogyorós csokoládés banán » Puding kocka Erzsi módra
» Habos tejespite » Gyergyói mandulás patkó » Mandulás tallér » Finom rizses szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.