| Almás, krémes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: kb.50 dkg liszt 20 dkg zsír vagy 25 dkg Rama margarin 20 dkg cukor 1 sütőpor 1 kispohár tejföl 3 tojás sárgája Alma töltelék: 5-6 db almát lereszelünk 10 dkg cukor mokkás kanál őrölt fahéj 15 dkg Rama margarin Krém: 1 lit. tej 2 cs .vaniliás pudingpor 10 dkg cukor 4 evőkanál liszt 25 dkg Rama margarin Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle gáztepsiben. Az almát az ízesítőkkel megpároljuk és a végén adjuk hozzá a margarint. A krémet megfőzzük végül ha langyosra hült hozzáadjuk a margarint. Végül, tésztalap- a krém fele- alma - a krém másik fele- tésztalap sorrendben készítjük készre a süteményt. Tanácsok: A legjobb , ha 2 napot áll, jól összepuhul, szépen szeletelhető. Frissen nagyon törik a tésztalap. Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: judit47 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |