Tutireceptek.hu fejléc

Almás lapcsánka gyorsan, egyszerűen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

3 db közepes alma
7 púpos evőkanál finomliszt
2 db egész tojás
csipet só
1 púpos evőkanál kristálycukor
1/2 deci étolaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 deci tej

Kisütéshez + olaj

Szóráshoz: fahéjas porcukor v. instant kakaó

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítva kis kockákra vágjuk és a tésztához való anyagokkal együtt finomra turmixoljuk.

Fél óra pihentetés után serpenyőben kevés olajat forrósítunk, kisméretű merőkanálnyi lapokat képezünk, melyeknek mindkét oldalát pirosra sütjük.

Azon forrón megszórjuk fahéjas porcukorral vagy instant kakaóval.

Tanácsok:
Laktózérzékenyeknek ajánlom 2 deci víz és 2 evőkanál kávékrémpor tej helyetti hozzáadását.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás őzgerinc sütemény » Habos-almás "pite" » Andland almás pite » Zebratorta egyszerűen
» Almás párolt lilakáposzta » Almás-szalonnás pecsenye » Almás croissant » Almás-barackos sült metélt
» Almasaláta zellerrel » Almás tej » Diabetikus Almás pite 2 » Almás krémes diétásan
» Almás lepény 2. » Almás pecsenye » Almás Morzsa » Birsalmás yorkshire puding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.