| Almás legyezőtorta Update2 receptHozzávalók: 20dkg teljes kiőrlésű liszt 8dkg vaj 3dl tejszín 6db alma (elsősorban a jonatánt ajánlom) 1 rúd vanília, édesítőszer 2 tojássárgája 10dkg durvára vágott mandula 5 dkg méz ízlés szerint őrölt fahéj Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, kikaparjuk a vaníliarúd belsejét, hozzáadjuk az édesítőszert. A kinyújtott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivesszük. Vékonyan bevagdossuk őket úgy, hogy az aljuk egyben maradjon. Az így előkészített fél almákat a tésztára rakjuk. Meglangyítjuk a mézet, és bekenjük vele az almák tetejét, hogy a most rászórt mandula és fahéj rajta maradjon. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sül. Kihűlés után kb. ugyanennyi idő alatt el is fogy A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |