Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás legyezőtorta Update2 recept

Kategória:


Hozzávalók:
20dkg teljes kiőrlésű liszt
8dkg vaj
3dl tejszín
6db alma (elsősorban a jonatánt ajánlom)
1 rúd vanília, édesítőszer
2 tojássárgája
10dkg durvára vágott mandula
5 dkg méz
ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, kikaparjuk a vaníliarúd belsejét, hozzáadjuk az édesítőszert. A kinyújtott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivesszük. Vékonyan bevagdossuk őket úgy, hogy az aljuk egyben maradjon. Az így előkészített fél almákat a tésztára rakjuk.
Meglangyítjuk a mézet, és bekenjük vele az almák tetejét, hogy a most rászórt mandula és fahéj rajta maradjon.
Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sül. Kihűlés után kb. ugyanennyi idő alatt el is fogy


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos-almás álom » Almás rakott kalács » Almás sajtsaláta sonkával » Almás csirkemellfilé
» Joghurtos almasaláta » Almás rakott galuska » Almás-diós papucs » Kukoricás-almás tofu
» Tökfőzelék: Update2 » Svájci almás süti » Almás-citrusos ital » Almás csirke fasírt
» Diós almáspite » Almás tormamártás » Gránátalmás Bellini » Almás és túrós pite


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.