Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepény- cukorbetegeknek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg lisztből omlós tészta .
( lásd: omlós tészta-cukorbetegeknek)

Töltelék:

1 kg tisztított alma
8 dkg glukonon, vagy fruktóz
12 dkg darált dió
5 dkg búzadara
1 dkg őrölt fahéj

Kenéshez: 1 db tojás

Elkészítés:
A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Az egyik felét közepes, kikent,liszttel szórt tepsibe fektetjük.
Megszórjuk búzadarával, rákenjük a reszelt (vagy egészen vékonyra szeletelt ) almát, amit elkevertünk az édesítővel, dióval, és fahéjjal.
Ráfektetjük a másik lapot.
Felvert tojással megkenjük,hosszanti, és keresztirányban egyaránt.
Villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben (kb.180 fok)sütjük aranysárgára, kb.40 perc.
A tepsiben hűtjük ki, utána szeleteljük kockákra.
20 szelet lesz belőle.
Tetejét Canderel édesítővel is megszórhatjuk.

Kalóriatartalom: 243 kcal
Szénhidráttartalom: 25,08 gramm

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rizsfelfújt » Almás krémes (Kata-féle) » Almás-fahéjas ragacs » Tejfölös-almás kocka
» Almás pulykamell » Könnyű almás süti » Almás csirkeleves » Almás sütije
» Norbi almás pogi » Almás-citromos pulykamell » Almás sajtkoktél » Almás-fahéjas palacsinta
» Almás-marcipános finomság » Almás-Túrós Sütemény » Almás banános csoda » Almás-szalonnás pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.