Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepény- cukorbetegeknek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg lisztből omlós tészta .
( lásd: omlós tészta-cukorbetegeknek)

Töltelék:

1 kg tisztított alma
8 dkg glukonon, vagy fruktóz
12 dkg darált dió
5 dkg búzadara
1 dkg őrölt fahéj

Kenéshez: 1 db tojás

Elkészítés:
A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Az egyik felét közepes, kikent,liszttel szórt tepsibe fektetjük.
Megszórjuk búzadarával, rákenjük a reszelt (vagy egészen vékonyra szeletelt ) almát, amit elkevertünk az édesítővel, dióval, és fahéjjal.
Ráfektetjük a másik lapot.
Felvert tojással megkenjük,hosszanti, és keresztirányban egyaránt.
Villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben (kb.180 fok)sütjük aranysárgára, kb.40 perc.
A tepsiben hűtjük ki, utána szeleteljük kockákra.
20 szelet lesz belőle.
Tetejét Canderel édesítővel is megszórhatjuk.

Kalóriatartalom: 243 kcal
Szénhidráttartalom: 25,08 gramm

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás tej » Bögrés almás » Habos almás, nagyon finom » Almás Csók
» Almás csirkevagdalt » Almás krémes szelet » Almás-fahéjas kevert » Almás-kekszes
» Habos-almás "pite" » Karamellás almás krémes » Almás zserbó » Birsalmás pulykamell
» Bácskai almáslepény » Almás-fahéjas piskóta » Bögrés fahéjas almás süti » Joghurtos almasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.