Tutireceptek.hu fejléc

Almás morzsatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 tk sütőpor
1 tojás
15 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
75 dkg alma
2 ek porcukor

Elkészítés:
A sütőporral átszitált lisztet a tojással, cukorral és a vajjal vagy margarinnal vagy sütőmargarinnal ujjainkkal morzsásra dolgozzuk. Egy tortaformát kivajazunk zsemlemorzsával beszórjuk és a morzsatészta felét beletesszük. Jól lenyomkodjuk és a peremét felemeljük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, majd hasábokra vágjuk és a tésztán elrendezzük. A maradék morzsatésztát rátesszük és 1 ek. porcukorral megszórjuk. 180°C-on kb. 40 percig sütjük. Végül kissé kihűtjük, a formából kivesszük és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás almás palacsinta » Almás vöröske » Almás update 1 pite » Almás ital
» Almás csirke székelyesen » Almás cukkinipüré » Almás-mákos torta » Almás-marcipános finomság
» Fűszeres-almás kalács » Sárgarépás almasaláta » Almás-sajtos burgonya » Sütőtökös-almás muffin
» Almás cékla » Diabetikus almás szelet » Almás sárgarépa saláta » Gyors almás muffin


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.