| Almás őzgerinc sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl joghurt 2 dl rétesliszt 2 dl sima liszt 5 dkg barna cukor + 5 dkg a karamellhez 10 dkg vaj + 5 dkg a karamellhez 2 tojás 1 tk sütőpor 1 ek őrölt fahéj 1 kk őrölt szegfűszeg 1 csipet só 1 citrom leve és reszelt héja 3 nagy alma 1 dl habtejszín Elkészítés: Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Az 5 dkg vajon 5 dkg cukrot karamellizálunk folyamatos keverés mellett, majd felöntjük 1 dl tejszínnel, és összeforraljuk, míg egyenletesen krémes nem lesz. Ekkor beleforgatjuk az almakockákat, hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a citrom levét és héját. A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sütőport a fűszereket, és összekeverjük. A tojásos masszába bekeverjük a joghurtot, a lisztet, majd fellazítjuk a tojásfehérje habjával. Hozzáadjuk a karamelles almakockákat. Két kivajazott őzgerincformába halmozzuk a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnulna, akkor fóliával letakarjuk. sütési hőfok: 160°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 40x10 cm A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |