Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás őzgerinc sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dl joghurt
2 dl rétesliszt
2 dl sima liszt
5 dkg barna cukor + 5 dkg a karamellhez
10 dkg vaj + 5 dkg a karamellhez
2 tojás
1 tk sütőpor
1 ek őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 csipet só
1 citrom leve és reszelt héja
3 nagy alma
1 dl habtejszín

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
Az 5 dkg vajon 5 dkg cukrot karamellizálunk folyamatos keverés mellett, majd felöntjük 1 dl tejszínnel, és összeforraljuk, míg egyenletesen krémes nem lesz. Ekkor beleforgatjuk az almakockákat, hagyjuk kihűlni.
Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a citrom levét és héját.
A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sütőport a fűszereket, és összekeverjük.
A tojásos masszába bekeverjük a joghurtot, a lisztet, majd fellazítjuk a tojásfehérje habjával. Hozzáadjuk a karamelles almakockákat.
Két kivajazott őzgerincformába halmozzuk a tésztát.
160 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnulna, akkor fóliával letakarjuk.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 40x10 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű citromos sütemény » Zselés, hűtött sütemény » Almás-krémes süti » Zabpelyhes-almás muffin
» 1 csészés sütemény » Tartalmas bableves » Francia almás » Milánói aprósütemények
» Almás gerinc » Almás morzsatészta » Kekszes-almás sütemény » Rétesjellegű almás rúd
» Diétás almás muffin » Rácsos sütemény » Párolt mézes almás » Almás -mézes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.