Tutireceptek.hu fejléc

Almás palacsinta (xilittel) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 tojás
12 dkg barna liszt
2 dl tej 1,5 %-os
1 evőkanál olaj
20 dkg savanyú alma
őrölt fahéj
2-3 evőkanál xilit

Elkészítés:
Habosra keverjük a tojást a tejjel, liszttel és az olajjal, annyi szódavizet adva hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük kevés őrölt fahéjjal, és a tésztába reszeljük a megtisztított almát. Előmelegített teflon bevonatú palacsintasütőben kicsit vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy az első palacsinta sütésekor olajjal megkenjük az edény alját. A kisült palacsintákat négyfelé hajtogatjuk, tetejüket megszórjuk fahéjjal összekevert édesítőporral. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy is, hogy a tortaszerűen egymásra csúsztatott palacsintákat szórjuk meg a fahéjas édesítővel, majd cikkeket vágva belőle szervírozzuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás krémes 2. » Almás- túrós rácsos » Palacsintatészta » Almás omlett
» Túrós-almás lepény » Túrós kakaós palacsinta » Almás süti - egyszerűen » Mandulás-Almás Lepény
» Almás keksz » Almás-kekszes » Almás-szedres csuda » Kókuszcsók xilittel
» Jemeni palacsinta » Almás tej » Almás, túrós lepény » Almás-fahéjas ragacs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.