Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás palacsinta (xilittel) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 tojás
12 dkg barna liszt
2 dl tej 1,5 %-os
1 evőkanál olaj
20 dkg savanyú alma
őrölt fahéj
2-3 evőkanál xilit

Elkészítés:
Habosra keverjük a tojást a tejjel, liszttel és az olajjal, annyi szódavizet adva hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük kevés őrölt fahéjjal, és a tésztába reszeljük a megtisztított almát. Előmelegített teflon bevonatú palacsintasütőben kicsit vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy az első palacsinta sütésekor olajjal megkenjük az edény alját. A kisült palacsintákat négyfelé hajtogatjuk, tetejüket megszórjuk fahéjjal összekevert édesítőporral. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy is, hogy a tortaszerűen egymásra csúsztatott palacsintákat szórjuk meg a fahéjas édesítővel, majd cikkeket vágva belőle szervírozzuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mesealmás » Almás céklasaláta másként. » Hargitai rakott palacsinta » Almás mákos tejbegríz
» Kavart almás tészta » Békebeli almás béles » Dukan palacsinta » Almás pite/ sas módra
» Almás különlegesség! » Csokis-diós-almás süti » Almás-krémes süti » Lakodalmas leves
» Almás csirke székelyesen » Almás-csokis kuglóf » Reform palacsinta » Almás rakott zsemle


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.