Tutireceptek.hu fejléc

Almás párolt csirkemell sült burgonyával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

1 egész csirkemell
2-3 alma
6 szem közepes burgonya
étolaj


Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozom, egyforma hosszúkás darabokra vágom. Az almákat meghámozom, szeletekre vágom. A burgonyát héjában félig megfőzöm, kihűtöm, hasábokra szeletelem.
A wokot felmelegítem, beleöntök 2-3 evőkanálnyi étolajat, amikor kellően forró, beledobom a csirkemell csíkokat és addig sütöm-párolom, amíg kifehérednek. Ekkor hozzáadom az almát és tovább együtt pirítom őket. Picit megsózom és amikor az alma már nem nyers, de nem is nagyom puha, leveszem.
Ezalatt a sütőben egy kisebb tepsiben elkészül a sült burgonya, melyhez kiolajoztam egy tepsit, beletettem a félig főtt és szeletekre vágott burgonyát, nagyon kevés olajjal még megszórtam és forró sütőben - néha óvatosan megkeverve - készre sütöttem.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mamám almás lepénye » Almás táska 1 » Mozarellás csirkemell » Sajtos csirkemell U1
» Párolt zöldségtál » Diós-mákos almás pite » Szecsuáni csirkemell » Tegnapi almás lepényem
» Almás rántott palacsinta » Almás-diós sajtkrém » Kókuszos csirkemellcsíkok » Crumble almás
» Almás zellersaláta » Hamis vadas csirkemell » Ananászos csirkemell » Csirkemelles tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.