Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás pite másképpen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A mandulás tésztamorzsához:

120 g vaj
75 g cukor
1 g só
25 g mandulaliszt
1 tojás
200 g liszt

A cukrászkrémhez:

175 g tej
75 g tejszín
37 g cukor
25 g tojássárgája
25 g egész tojás
30 g finomliszt
csipetnyi só

Az alma kockákhoz:

3000 g savanykás alma
200 g friss citrom
250 g cukor

kevés fahéj
150 g vaj

Az almahabhoz:

400 g alma tisztítva
70 g cukor
csipet őrölt fahéj
1/4 citrom leve
200 g víz
7 db zselatinlap

Elkészítés:
Tésztamorzsa:
A kezünkkel puhítsuk fel a vajat, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, mandulalisztet, sót, tojást, majd végül a lisztet. Gyors mozdulatokkal alakítsunk egy tésztagombócot,
majd csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe. A kihűlt tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 190 C°-os sütőben világosbarnára sütjük. Miután kihűlt, mozsárban apróra összetörjük.

Cukrászkém: A tojássárgáját, cukrot, egész tojást, finomlisztet sima krémmé keverjük ki,
majd öntsük fel a felforralt tej-tejszín keverékével. Folyamatos keverés mellett,
sima krémet főzünk. Vigyázzunk, hogy ne csapódjon ki a tojás! A kész krémet kihűtjük.

Almakockák:
Az almát megtisztítjuk, és citromos vízbe helyezzük, hogy ne barnuljon meg. Ezután 1 cm-es,
szabályos kockákra vágjuk. Vajat olvasztunk, hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk,
ezután összepirítjuk az almakockákkal, fűszerezzük fahéjjal. A pirított almát szűrőedénybe öntjük, és a felesleges levet lecsöpögtetjük róla.

Almahab a tetejére (Thermo szifon):
A vizet, citromlevet, cukrot, őrölt fahéjat felmelegítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára darabolt tisztított almát. 1 percig főzzük, hozzáadjuk az áztatott zselatint, majd az egészet pürésítjük, langyosra hűtjük. Thermo szifonba (habszifonba) töltjük és feltöltjük 1 patronnal.
Hűtőben tároljuk.

Tálalás:
Az almakockákat fellangyosítjuk, majd egy kocka- vagy téglaformába préseljük.
Az alma tetejét megkenjük a cukrászkrémmel, megszórjuk a tésztamorzsával, majd kissé megnyomkodjuk, préseljük.
A formát óvatosan eltávolítjuk. A tésztamorzsa tetejére nyomjuk a szifonos almahabot.
A hab tetejére roppanós ostyadarabokat szórhatunk, és fahéj krémmel tálalhatjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-túrós finomság » Almás-citrusos ital » Borított almás » Fűszeres almás kenyér
» Ripsz-ropsz Almás » Almás-túrós rácsos szelet » Duna hullám másképpen » Almás köles mikróban
» Svájci almás süti » Sült lazac másképpen » Mákos-almás kölessüti » Kekszes almás!
» Almás turmix » Almás különlegesség! » Cukkini-krokett másképpen » Almás, túrós, meggyes pite


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.