Tutireceptek.hu fejléc

Almás préselt zöldsaláta dióval recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
• 1 alma
• 1 sárgarépa
• 2 fej vörös retek
• fél kínai kel
• 3-4 levél káposzta
• citromlé
• 3 újhagyma
• 3 evőkanál pirított dió

Elkészítés:
Az almát és a zöldségeket (sárgarépa, káposzta, kínai kel) vágd fel julienne-re, azaz gyufaszálnyi hosszúságúra, az újhagymákat pedig karikázd fel. Egy tálban dolgozd össze a hozzávalókat, hintsd meg csipetnyi sóval, locsold meg citromlével. Hideg helyen hagyd úgy állni, hogy a tetejét befeded egy kistányérral, amelyre nehezéket teszel. Fél óra múltán öntsd le róla a kipréselt levet, és tálalhatod a salátát. A tetejét szórd meg száraz serpenyőben megpirított dióval.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás melegszendvics » Almás-túrós farsangi fánk » Almás-diós-fahéjas kalács » Habos almás süti
» Almás sült metélt » Kókuszos almás sütemény » Isteni almás diós » Almás-tejszínes csirkemell
» Almáspite » Almás máglyarakás » Almás pite Daka módra » Bözsi néni almás krémese
» Almás kocka » Süte almása » Almás-mandulás túrótorta » Almás rántott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.