Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás rétes, ropogós csúcsokkal. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 cs réteslap
10 dkg vaj a kenéshez
3dkg arany mazsola,
2 dkg búzacsíra
80 dkg alma
édesítő,(szorbit) vagy cukor izlés szerint
2 dkg mandula
kevés fahéj
1 db citrom

Elkészítés:
A kivajazott tepsit kibélelem 3-4 vajazott rétes lappal(a tepsi peremét is).A vékonyra legyalult almaszeleteket fahéjas cukorral, egy egész citrom levével , aranymazsolával összekeverem. A lapokat megszórom szárított búzacsirával (fölszívja az alma levét, és egészséges is) elsimítom rajta az almát, tetejét is megszórom búzacsírával, 2 vajazott lap kerül még rá. Ezt vastagabb hústűvel megszurkálom, (hogy az alma gőze eltávozzon) a többi lapokból négyzeteket vágtam (9 darabot egyből) Közepénél csúcsosra fogtam és a tészta tetejére, egyenként ráhelyeztem. Olvasztott vajjal belocsoltam, szeletelt mandulát szórtam a tetejére. Gyönyörű ropogós pirosra sült. Forró sütő kell hozzá.
Tetejére porcukor kerülhet.
Ezt a receptet, szorbitot használva a cukor helyett, diétásak is fogyaszthatják.

Tanácsok:
FOTÓK a naplómba.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: rolvisa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, joghurtos muffin » Porlós almás » Almás- túrós rácsos » Almás meggyes túrós lepény
» Barckos, mákos túrós rétes » Fűszeres almás kenyér » Almás béles » Almás májkavalkád
» Almás mézes keksz » Birsalmás yorkshire puding » Almás táska(Kata-féle) » Rétes lusta asszony módra
» Almás -mézes » Diós almáspite » Zamatos almás muffin » Spenótos rétes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.