Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás rózsalekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg alma
50 dkg rózsaszirom
20 dkg cukor
1 citrom leve
fél csomag lekvárzselésítő

Elkészítés:
A hámozott és kimagozott almát 1 dl vízzel pépesre főzzük,lehúzzuk a tűzről,és a masszában elkeverjük a rózsaszirom felét.1-2 órán keresztül áztatjuk.Újra feltesszük a tűzre,hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és a maradék rózsaszirmot.Néhány percig kevergetés mellett forraljuk.Majd belekeverjük a zselésítőt,csavaros tetejű üvegekbe töltjü (A tető alá celofánt szoktam tenni.) Fejjel lefelé fordítva dunsztba hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-zabpelyhes kenyér » Almás-citromos fasírt » Almás-puncsos csokissüti » Almás krémsajt
» Almás pudingos lapok » Almás-répás sali » Almás batyu » Almás-fahéjas frissítő
» Rácsos almás pite » Csokis-almás rizskótorta » Almás pite (nagy tepsihez) » Diós almasaláta másképp
» Almás-csokis muffin » Amerikai almáspite » Mikulás-váró almás » Almás-túrós rácsos szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.