Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás rózsalekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg alma
50 dkg rózsaszirom
20 dkg cukor
1 citrom leve
fél csomag lekvárzselésítő

Elkészítés:
A hámozott és kimagozott almát 1 dl vízzel pépesre főzzük,lehúzzuk a tűzről,és a masszában elkeverjük a rózsaszirom felét.1-2 órán keresztül áztatjuk.Újra feltesszük a tűzre,hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és a maradék rózsaszirmot.Néhány percig kevergetés mellett forraljuk.Majd belekeverjük a zselésítőt,csavaros tetejű üvegekbe töltjü (A tető alá celofánt szoktam tenni.) Fejjel lefelé fordítva dunsztba hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás briós Briell-nek » Almás piskóta(Kata-féle) » Almás(-diós) zellersaláta » Habos almás szeletek
» Apa almás batyuja » Almás-sajtos burgonya » Almás süti Icus módra » Almas-túrós rizsfelfújt
» Almás püspökkenyér » Almás narancslékoktél » Almás máglyarakás » Almás-tormás csülök
» Almás köles mikróban » Almás csoda » Birsalmasajt » Almás-citromos pulykamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.