Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás savanyú káposzta sült oldalassal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg füstölt oldalas, 5 cl napraforgó olaj, 60 dkg savanyú káposzta, 4 db zöld alma, 1 db kápia paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 liter zöldségleves (jó erőleves kockából is), só, őrölt bors.

Elkészítés:
Kiolajozott tepsiben szétterítjük a savanyú káposzta felét, rárakjuk a cikkekre vágott, zöld almákat, a kisebb darabokra vágott oldalast, és betakarjuk a maradék káposztával. A tetejét megszórjuk vékonyan felszeletelt kápia paprikával, és apróra vágott petrezselyemzölddel, őrölt borssal és kevés sóval. Aláöntjük a zöldséglevest, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 40 percig pároljuk. Ezután levesszük az alufóliát és a tetejét megpirítjuk. Tálaláskor hideg tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-diós rakott metélt » Savanyú tojás melegen » Almás-szilvás csirke » Almás gombóc
» Almás káposzta saláta » Vaníliás-almás kekszszelet » Mézes almás hab » Savanyú raguleves
» Mese almás, nagyon finom » Edes-savanyu pulykamell » Olcsó almás sütike » Almás-túrós kukorka
» Erdélyi székelykáposzta » Pároltkáposzta máskép » Székelykáposzta mifelénk » Almás és túrós pite


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.