Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-savanyú káposztás pulykaragu (U1) recept

Kategória:


Hozzávalók:

25deka pulykamellfilé
tengeri só és frissen őrölt bors
háromnegyed evőkanál olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
25 deka savanyú káposzta
1 alma
2 babérlevél
fél teáskanál őrölt kömény
1-1, 5 deci szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt pulykamellfilét kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű, mély teflonserpenyőt kikenünk olajjal, kevergetve átsütjük benne a húskockákat, majd szűrőlapáttal kiszedjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk, és beleöntünk fél evőkanál olajat. Ezen üvegesre pároljuk a hagymát - kanalazhatunk hozzá kevés ásványvizet -, aztán hozzákeverjük a fokhagymát, és amikor megérezzük az illatát, lehúzzuk a tűzről. Pirospaprikával ízesítjük" beleforgatjuk a káposztát, és a centis szeletre vágott héjas almát is hozzá keverjük. Babérlevéllel, köménnyel fűszerezzük, öntünk hozzá ásványvizet, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk. Végül beleforgatjuk a pulykakockákat, és a húsfalatokat átmelegítjük az almás káposztában.

Tanácsok:
Két nagy adag lesz belőle.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: chelsey24


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás libafarhát » Kelkáposztás krumplileves » Nyers káposztasaláta » Káposztás kifli
» Csuka káposztásan » Káposztás harcsa » Káposztás paprikás » Káposztás lángos másképpen
» Káposztás palacsinta » Savanyú káposztás borda » Káposztás burgonya » Káposztasaláta gazdagon
» Texasi káposztasaláta » Tejszínes pulykaragu » Káposztás juhtúrós nokedli » Káposztás malachús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.