Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-zabpelyhes kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 nagyobb alma
5 dkg zabpehely
40 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
csipetnyi só
2 evőkanál méz
kb. 1 dl víz
1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk, és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető.

Tanácsok:
1 óra 20 perc + kelesztészi idő


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigány kenyér=punya » Jól sikerült kenyerem » Sonkával töltött kenyérke » Mediterrán töltött kenyér
» Update 1 Gyümölcskenyér » Hó kenyér » Sós kenyértorta » Egyszerű mediterrán kenyér
» Fahéjas banánkenyér » Diák kenyér » Arizonai kukoricakenyér » Gépi házikenyér
» Bundáskenyér sütőben » Disznótoros kenyérben » Nyanyás olaszkenyér » Mézes-diós kenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.