Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-zabpelyhes muffin (Update1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
4-5db zöld alma
2db tojás
20dkg update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig „higítható” teljes kiörlésű liszttel)
10dkg zabpehely
2dk olvasztott vaj
1pohár tejföl
1kiskanál szódabikarbóna
fahéj
folyékony édesítő

Elkészítés:
A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta „pihen”, az almát megmosod, meghámozod és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled a muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát.
A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.

Tanácsok:
"Nálunk, amikor az egyik alkalommal ezt készítettük, maradt egy kevés az almából, s nem igazán tudtunk mit kezdeni vele. Persze, megehettük volna, na de héj nélkül…. Hirtelen elhatározással lereszeltem a maradékot és valamennyi friss, meleg muffinra tettem egy kiskanálnyi kupacot. Fenséges volt! A friss alma és a belesütött ízek igazi harmóniában egyesültek. Így lesz a pancser kuktából igazi ínyenc. Csak arra vigyázz, hogy a reszelt almával púpozott sütiket azon melegében meg is edd, különben a gyümölcs leve eláztatja a tésztát!" - Norbi


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Milka csokis muffin » Krumplimuffin » Joghurtos muffin » Almás-morzsás muffin
» Diós muffin eperrel » Répatorta muffin » Részeges muffin » Andi muffinja
» Bounty muffin » Gesztenyés muffin » Citromos-mandulás muffin » Fekete-fehér muffin U1
» Túrós muffin réteslisztből » Almás-túrós muffin update1 » Fügés muffin » Gyümölcsös muffin


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.