Tutireceptek.hu fejléc

Almasaláta pirított mandulával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
:

1,25 dl fehérbor,

2 evőkanál citromlé,

2 evőkanál méz,

2 evőkanál cukor,

2 késhegynyi fahéj,

25 g mandulalapocska,

1 teáskanál vaj,

500 g kemény alma,

100 g nagyszemű fehér szőlő

Elkészítés:
A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hűlni hagyjuk.
A mandulát világosra pirítjuk a megolvasztott vajban.
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Azonnal az öntethez keverjük, így nem barnul meg.
A szőlőszemeket kettévágjuk, kimagozzuk.
Hegyes késsel fellazítjuk a héját, lehúzzuk. A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk. A salátát ízesitjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított zsemlekocka » Pirított puliszka-galuskák » Kínai pirított tészta » Pirított csirke
» Pirított csirke gombával » Máktorta mandulával » Zöldséges pirított csirke » Pirított burgonya
» Krémsajtos almasaláta » Piritott gombás spárga » Túrótorta mandulával » Pirított tükörtojás
» Pirított fokhagymás saláta » Pisztráng mandulával sütve » Pirított máj » Zöldségtorta mandulával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.