Tutireceptek.hu fejléc

Almatorta marcipánnal megbolondítva recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg alma
10 dkg marcipán lereszelve
fél citrom leve és reszelt héja
12,5 dkg vaj
3 tojás
fél rúd vanília kikapart magja
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.

A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a tojásokat. Én pár csepp mandulaaromát is tettem bele, hogy jobban érződjön a marcipáníz. A liszt, sütőpor és fahéj keverékét hozzáadjuk a tojásos masszához.

Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és elrendezzük a tetején az almákat.

180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Másnapra az almák zsugorodhatnak egy picit, így érdemes a tálalás napján megsütni.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amerikai almatorta » Almatorta, Lajos Mari féle » Bécsi almatorta2 » Banános almatorta
» Dán almatorta » Brüsszeli almatorta » Almatorta Vigné módra » Bécsi almatorta
» Gyorsan kész almatorta » Sütés nélküli almatorta » Gyors almatorta » Boros almatorta
» Finom almatorta » Almatorta fagylalttal » Svéd almatorta » Dalmatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.