Tutireceptek.hu fejléc

Almával sült szalonnás csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirkecomb
4 db kemény alma
4-5 db újburgonya
1 db nagy fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál margarin
füstölt húsos szalonna
csirke fűszerkeverék

bors
ételízesítő
zsálya
kakukkfű

Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, csirkefűszerrel, kakkufűvel. Hagyjuk állni. Az almákat vágjuk négy felé, magházát vegyük ki. (Én a krumplival egyforma méretűvé szoktam vágni.) Tegyük az almát és a krumlit egy nagyobb tepsibe, szórjuk meg zsályával, keverjük össze. Vágjunk fel egy nagy fej hagymát karikára, és szórjuk a karikákat a krumplis-almás egyvelegre, szórjuk rá a fokhagymákat is. Ha ez elkészült, jöhetnek a már előre befűszerezett csirkecombok, amiknek a bőrük alá tegyük be a füstölt húsos szalonnát. Csorgassuk meg olvasztott margarinnal. Alufóliával takarjuk be, forró, 160-170 fokos sütőben süssük 40-50 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd még 10 percig süssük, hogy szép piros és ropogós legyen!


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsamell sajttal, almával » Torta birsalmával » Pulykacomb sültalmával » Szalonnás csirkemellsült
» Falusi csirke birsalmával » Ponty szalonnásan » Szalonnás-pórés spagetti » Mákos kevert almával
» Szalonnás burgonyafőzelék » Szalonnás nokedli » Indiai csirkecombok » Fokhagymás csirkecombok
» Sörben sült csirkecombok » Tiroli szalonnás gombóc » Vaniliás tiramisu almával » Görög csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.