Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alu patra (Burgonyás tekercs) recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Tészta:

20 dkg fehér liszt
1/2 kk. kurkuma
1 kk. só
1/4 kk. chili
1 dl víz

Töltelék:

4 db burgonya
2 ek. kókuszreszelék
2 kk. szezámmag
2 kk. friss reszelt gyömbér
1 ek. finomra vágott friss petrezselyemzöld
1/2 kk. só
2 db zöldpaprika finomra vágva
2 ek. citromlé
2 kk. cukor
1/4 kk. fahéj
2-3 kk. olaj a sütéshez (sütés serpenyőben)

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, lehúzzuk a héját, és összetörjük. Belekeverjük az összes hozzávalót. Tekerjünk bele egy kis burgonyakeményítőt, hogy a burgonya a sütés közben ne folyjék ki a tésztából. Félretesszük, míg a tésztát elkészítjük. A lisztbe belekeverjük az összes hozzávalót, majd lassan hozzáadjuk a vizet is. Kemény, rugalmas lesz. 3 mm vastag téglalapot nyújtunk belőle. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tetején, és szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk. A két tenyerünk között kicsit kilapítjuk, majd 3-5 perc alatt mindkét felét aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Fiatal nő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés fincsi tekercs » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Színes sajttekercs » Kolbászos krumplitekercs
» Ropogós burgonyaszirom » Bihari szilvás tekercs » Tekercses tésztaleves » Őszibarackos tekercs
» Sonkás hústekercs » Burgonyás gombóc lekvárral » Orosz burgonyasaláta » Sajtos sonkás tekercs
» Csirkehúsos sonkás tekercs » Csirkés tortillatekercs » Sonkás keltekercs » Anyóstekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.