Tutireceptek.hu fejléc

Ananászforgács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A keverék:

200 g liszt
fél kávéskanál só
3 evőkanál saláta- vagy olívaolaj, vagy olvasztott vaj
125 g sör vagy langyos víz
1 nagy tojás fehérje

egy kis doboz ananászkarika
3-4 evőkanál vaj

Elkészítés:
A lisztet és a sót tálba szitáljuk. A közepén mélyedést készítünk, és beleöntjük az olajat vagy az olvasztott vajat. A lisztet összehúzzuk középre, és apránként hozzáadjuk a sört vagy a vizet. Amikor a fele folyadékot hozzáadtuk, alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a folyadék másik felét. A keveréket egy óra hosszat pihentetjük. Közvetlenül felhasználás előtt kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és óvatosan hozzáadjuk a keverékhez.
Az ananászkarikákat papírtörölközőre vagy tiszta ruhára helyezzük. A vajat forró serpenyőben felmelegítjük, majd az ananászkarikákat egyenletesen a keverékbe mártjuk, és a forró vajban aranybarnára sütjük – mindegyik oldalukat kb. 2-2 percig. Kiemeljük, és papírtörülközőn lecsepegtetjük. Megszórjuk cukorral, és melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-körtés rétes » Duplacsokis meggyes finomság » Püspökkenyér egyszerűen » Málnás kosár (12 darab)
» Rigó Jancsi (diabetikus) » Narancsrolád » Szilvás máglyarakás » Csikos kekszes suti
» Tiramisu palacsinta » Gyümölcstorta egyszerüen » Paradicsomleves torta » Tiramisu tortának
» Habkönnyű-citromos kuglóf » Nagyanyó almatortája » Kekszes-almás sütemény » Meggyes-csokis álom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.