Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos-mézes sertéskaraj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre) 60 dkg sertéskaraj, 1,5 dl ananászbefőtt lé, 8 szelet konzerv körananász, olaj, 1 evőkanál mustár, só, 1 dl méz

Elkészítés:
A sertéskarajt hosszában 2-3cm mélyen, két csíkban bevágjuk. Az ananászkarikákat félbevágjuk és felét a mélyedésekbe helyezzük. Az ananászlevet, a mustárt és a mézet összekeverjük, és ráöntjük a karajra. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, belefektetjük a karajt, és ráöntjük a mártást. Középmeleg sütőbe téve másfél órán át, sütjük, közben többször meglocsoljuk a mártással. Ha nagyon besűrűsödik, vízzel felhígítjuk. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, tetejére halmozzuk a maradék ananászokat, és a sütőbe visszatéve, 1-2 perc alatt átforrósítjuk. Kivesszük, felszeleteljük, burgonyapürével körítjük, és muskotályos borral kínáljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertéskaraj Havanna módra » Sertéskaraj pásztor módra » Sajtos sertéskaraj » Temesvári sertéskaraj...
» Sonkás-zsályás sertéskaraj » Sertéskaraj hagymaszósszal » Sajtos sertéskaraj Update1 » Sertéskaraj pármai módra
» Mézes sertéskaraj » Majoránnás sertéskaraj » Bőrös sertéskaraj sütve. » Sertéskaraj parasztosan
» Sárgabarackos sertéskaraj » Göngyölt sertéskaraj » Sertéskaraj Erdészné módra » Isztriai sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.