Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos-mézes sertéskockák rizsen tálalva recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 dl sötét szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
3-4 ek méz
csilipor
50 dkg sertéshús (karaj, tarja vagy comb)
2 ek olaj
1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
2 db zsenge sárgarépa
20 dkg ananász (konzerv)
3 dkg friss gyömbér
1 csokor újhagyma
A rizshez:
2 ek olaj
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma


Elkészítés:
A páchoz összekeverjük a szójaszószt, a meghámozott, átnyomott fokhagymát, 2 ek mézet és 1 csipet csiliport. Beleforgatjuk a megtisztított, felkockázott húst, és lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a rizshez felhevítjük az olajat, és kissé megpirítjuk rajta a hideg vízzel átöblített rizst. Azután kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, hozzáadjuk a meghámozott vöröshagymát, megsózzuk, és közepes lángon puhára főzzük a rizst. Végül eltávolítjuk belőle a hagymafejet, és félretesszük.
Serpenyőben felforrósítsjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a megmosott, kimagozott, felkockázott paprikákat, továbbá a megtisztított, felcsíkozott répát. Kiszedjük a zöldségeket, és a visszamaradt zsiradékon fehéredésig pirítjuk a húskockákat.
Felöntjük a páclével, és puhára sütjük. Közben hozzáadjuk a lecsepegtetett, felkockázott ananászt és a meghámozott, lereszelt gyömbért. Azután beleforgatjuk a pirított zöldségeket a megtisztított, felkarikázott újhagymával együtt, és készre főzzük az egészet. Végül rácsorgatjuk a megmaradt mézet, átforgatjuk, majd a rizsre halmozva kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizsen sűlt hal » Sertéskockák baconban » Babgulyás cipóban tálalva » Spagettis virsli
» Virsli kukoricás bundában » Diós hússal töltött alma » Agglegény májas » Túróval töltött csirkemell
» Sonkás-hagymás szelet » Spanyol báránycomb » Kímélő vasi pecsenye » Sonkás vagdalthús
» Párolt felsőcomb filé » Burgonyafasírt » Krémsajtos csirkemell » Hagymás csülök


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.