Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos rántott szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet hús (sertéscomb, karaj)
1 doboz körananász
15-20 dkg sajt
só, bors
petrezselyem
tejföl
tojás
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
Szokásos rántott hús készítek azzal a különbséggel, hogy a panírban a tojáshoz, tojásonként egy púpos evőkanál sűrű tejfölt keverek. Ettől kicsit vastagabb és sokkal finomabb lesz a panír.

A kisütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Minden hússzeletre egy karika ananászt teszek, majd egy-egy sajtgombócot. Ehhez kb. 15-20 dkg sajtot lereszelek, keverek hozzá egy csokor apróra vágott petrezselymet, borsozom és csak annyi tejfölt (1-2 kanálnyi) adok hozzá, hogy összegyúrva jól formázható gombócokat tudjak belőle készíteni. Minden ananászkarika közepére teszek egy-egy gombócot és forró sütőbe tolva addig hagyom bent, amíg a sajt ráolvad, a hús meg jól átforrósodik.

Tanácsok:
Ez egy jó vendégváró étel, mert a húst előre meg lehet sütni, s amikor megérkeznek vendégek, be lehet tenni a sütőbe. Mire levetkőznek és megeszik a levest, már tálalható is. Nagyon mutatós és finom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos sport szelet » Böbe féle puncsos szelet » Dominó fincsi szelet » Bounty szelet 1
» Csupa hab szelet » Álom szelet, sütés nélkül » Túrós szelet » Rumos csokoládészelet
» Rumos puncs szelet » Töltött, rántott gomba » Sprint szelet » Tomi szelet
» Rukkolás-baconos rántotta » Ananászos máj » Budai szelet » Habos-diós szelet 2


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.