Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Andres-szeletek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás,
12 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg darált dió,
3 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál rum,

Krémhez

5 dl tej,
5 dkg cukor,
1 tojássárgája,
1,5 dkg liszt,
8 dkg darált dió,
2 dkg mazsola,


Díszítéshez

2 dl tejszín
1 kiskanál zselatin
1 csomag vaníliás cukor,
0,5 dl víz.

Elkészítés:
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. Álljunk neki a krémnek: 1 dl tejet keverjünk el a tojás sárgákkal és a liszttel. A többi tejet egy edényben forraljuk fel a cukorral, majd folyamatosan öntsük bele a tojásos keveréket is. Főzzük ezt sűrűre. Az így kapott krémből tegyünk félre pár kanállal, amivel majd később a sütemény tetejét kenjük meg, a többit kenjük a két lap közé. Végül a díszítés hozzávalóiból készítsünk tejszínhabot, és ezzel díszítsük süteményünket.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos rácsos szelet » Fahéjas habcsók » Sütőtökös-zabos süti » Túrós alagút
» Diabetikus krém réteslappal » Cseresznyés pite * » Gyömölcsös töltött kifli » Citromos Keksztorta
» Házi nápolyi » Túrós semmi » Mézes – vaníliás szelet » Finom torta
» Részeges madártej » Egyszerű de finom » Pisztáciás golyók » Húsvéti kalács (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.