Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Angelina álma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg porcukor
5 dkg Rama
40 dkg liszt

A krémhez
1 l tej
3 csomag puncs pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg puha Rama
A tetejére
10 dkg étbevonó massza
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. Ha kicsit ragad, szórjunk alá lisztet. A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 nagyon vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg. Előmelegített sütőben 220°C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón, egy vékony késsel elválasztjuk a megsült tésztát a tepsi hátától. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk és ezzel megtöltjük a lapokat. Hűtőbe tesszük éjszakára. A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: beziske


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás krémes, sütés nélkül » Narancskrém » Legegyszerűbb puncsos szelet » Fincsi tejfölös csodasüti
» Sós kiflik » Fantázia palacsintatöltelék » Mini fánk » HAVAS HEGYCSÚCS
» Csokoládés holdacskák » Diós-mákos bögrés » Erzsébet kuglóf » Somlói galuska 10 perc alatt
» Finom, tartós csokis linzer » Igazi kakaós csiga » Sárga tetejű kókuszos szelet » Sárgabarack puding


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.