Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Angol mazsolás kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg cukor

1 citrom reszelt héja
4 tojás
30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
20 dkg mazsola
5 dkg citronát
1 ek. rum
porcukor

Elkészítés:
A margarint a cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 25 dkg lisztet a sütőporral elvegyítünk, és kanalanként a masszához adjuk. A mazsolát és a citronátot rumba áztatjuk, a maradék lisztet tálba szórjuk, belehempergetjük a mazsolát és a citronátot, majd mindkettőt a tésztába dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, 175 fokon másfél órát sütjük. Tálalás előtt porcukrot szórunk rá.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol borsóleves » Uzsonnakrémek kalácshoz » Gyömbéres Kalács » Karácsonyi kalácskoszorú
» Mazsolás rizspuding » Aszalt szilvás kalács » Fahéjas kalács » Kürtős kalács házilag
» Csokis kalács * » Mángoldos krumplis köret » Ostoros kalács » Mangoldpuding
» Mazsolás almaleves » Habos-mazsolás túrótorta » Angol szelet manduli módra » Szilvalekváros kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.