Tutireceptek.hu fejléc

Angol pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
22.5 dkg sütőporos liszt
Egy csipetnyi só
5.5 dkg puha vaj, kis kockákra vágva
2.5 dkg kristály
1.5 dl tej

Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
2. A lisztet és sót elkeverjük, majd a vajjal elmorzsáljuk.
3. Belekeverjük a cukrot és a tejet, eldolgozzuk.
4. Egy lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk a keletkezett tésztát ( 3-4 percig), 2cm-re lelapítjuk vagy kinyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű, lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk (de ne forgassuk a szaggatót a tésztában, hanem nyomjuk ki a korongokat, különben nem emelkedik fel egyenletesen a sütőben).
5. A kinyomott pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, nem túl szorosan, majd liszttel megszórjuk, vagy tojással, tejjel megkenjük a tetejüket, és 10-12 percig aranysárgára sütjük.
6. Rácson hűlni hagyjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes pogácsa » Kolbászos pogácsa » Tejfölös-vajas pogácsa » Juhtúrós pogácsa
» Mandulás pogácsa » Paprikás pogácsa » Marcipángolyó » Magvas pogácsa
» Sajtos pogácsa 2 » Sajtos pogácsa II » Krumplipogácsa » Csicsóka pogácsa
» Karácsonyi sajtos pogácsa » Ötperces pogácsa » Túrós-tepertős pogácsa » Rácsos-túrós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.