| Angolna nyárson sütve receptHalas ételek Hozzávalók: 60 dkg tisztított angolna só őrölt bors 1 evőkanál pirospaprika 4 db húsos zöldpaprika 4 db paradicsom 2 nagy fej vöröshagyma 1 dl olaj 10 dkg húsos füstölt szalonna Elkészítés: Az angolna bőrét lehúzzuk, a húsát felszeleteljük, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk, olajjal leöntjük és néhány órán át, állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a szalonnát a haldarabokhoz hasonló nagyságú darabokra vágjuk. A halat lecsepegtetjük és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva, nyársra fűzzük. Tanácsok: Faszénparázs felett, forgatva megsütjük, közben a visszamaradt olajjal kenegetjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |