Tutireceptek.hu fejléc

Angolna nyárson sütve recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg tisztított angolna

őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
4 db húsos zöldpaprika
4 db paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
1 dl olaj
10 dkg húsos füstölt szalonna

Elkészítés:
Az angolna bőrét lehúzzuk, a húsát felszeleteljük, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk, olajjal leöntjük és néhány órán át, állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a szalonnát a haldarabokhoz hasonló nagyságú darabokra vágjuk. A halat lecsepegtetjük és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva, nyársra fűzzük.

Tanácsok:
Faszénparázs felett, forgatva megsütjük, közben a visszamaradt olajjal kenegetjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fácán forgónyárson » Pulykacomb sütve » Barnarizs csőben sütve » Csípős csirke nyárson
» Padlizsán gombával sütve » Nyúl zöldségágyban sütve » Libamáj hagymásan kisütve » Tojás sajtban sütve
» Rakott csirke sütve » Karfiol sütve » Szűzpecsenye egyben sütve » Töltött paprika sütve
» Fasírt burgonyán sütve » Fűszervajas fogas nyárson » Feketeretek csőben sütve » Bőrös sertéskaraj sütve.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.