Tutireceptek.hu fejléc

Angyalkák pecsenyéje/diabetikus recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

1 kg marhacomb
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg sűrített paradicsom
1 dl száraz fehérbor
2 szál sárgarépa
2 dkg liszt
1/2 liter húsleves (kockából)
morzsolt kakukkfű
őrölt fekete bors
5 db babérlevél
1 dl étolaj


Elkészítés:
A megmosott húst megsózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Áttesszük lábasba. A visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, sárgarépát, az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet és a sűrített paradicsomot, tovább pirítjuk. Felöntjük kevés húslevessel és a borral. Jól felforraljuk, majd a húsra öntjük. Fedő alatt, 2-3 órán át pároljuk. Miután megpuhult, kivesszük a mártást, átszűrjük, majd beforraljuk sűrűre.
Tálaláskor a combot felszeleteljük, kevés mártást öntünk alá. A többit külön mártásos csészében adjuk hozzá. A laskagombás grízgombóccal körítjük. sós burgonya, vagy főtt makaróni is illik hozzá.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás szárnyas » Bundás karaj » Pikáns, szeletben sült hús » Spenót hússal
» Szegfűszeges csirkemell » Húsba bújtatott virsli » Sertéshús vadász módra » Fokhagymás sertésmáj 2
» Virslitokány » Akbari birka-pulao » Baconos rakott csirke » Francia csirke citromosan
» Kenyérbe sült sonka » Töltött csirkemell » Tyúkpörköltöm » Almás csirke II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.