Tutireceptek.hu fejléc

Annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 személyre

500 gramm penne tészta
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 db közepes méretű paradicsom
1 kis doboz paradicsomsűrítmény
capri bogyók (kb. a kis üveg fele)
150 gramm kockára vágott bacon
1 evőkanál olívaolaj

bors
bazsalikom

Elkészítés:
A tésztát megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A hagymát üvegesre pirítjuk egy kis olívaolajon, majd mikor kész, rátesszük a bacon-t, majd a felkockázott paradicsomot. Amikor a paradicsom látszólag megfőtt, hozzátesszük a fokhagymát és a fűszereket, majd a paradicsomsűrítményt, és végül a capri bogyókat. Amennyiben a szószt túl sűrúnek, túl paradicsomosnak találjuk, bátran öntsünk hozzá vizet!

A tésztáról csak öntsük le a felesleges vizet, de ne mossuk le. Öntsük nyakon a szósszal és kevergetés közben forraljuk ismételten fel!Tálaláskor parmezánnal hintsük meg, és tetszés szerint frissen őrölt borssal, friss bazsalikomlevéllel díszíthetjük, ízesíthetjük.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Annie1130


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Capri » Tökrizotto parmezannal » Tonhal parmezánnal » Lencsés tészta
» Csirkemájas » Gombás-zöldborsós spagetti » Gyors tésztavacsora » Fokhagymás tészta
» Tejszínes-cukkinis tészta » Túrós tészta mazsolával » Spenótos rakott spagetti » Cukkinis-tejszínes gnocchi
» Sajtkrémes-gombás levél » Kagylós spagetti(mikróban) » Rácsos-rebarbarás linzer 2 » Gyors amerikai palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.