Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Annus püspökkenyere recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma
30 dkg rétesliszt
30 dkg kristálycukor
1 sütőpor
1 tojás
5-5 dkg mazsola és dió
fahéj

Elkészítés:
A reszelt almát a cukorral, sütőporral, tojással, fahéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót, mazsolát, végül a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett formába töltjük, és a tetejére megzsírozott alufólia lapot fektetünk. Forró (200 fok) sütőben 40-50 percig sütjük. Deszkára borítva hűtjük ki, és csak másnap szeleteljük.

Tanácsok:
Az én sütőmben több mint egy órát sütöttem!


A receptet beküldte: zsófi1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Müzlis kifli » Mascarponés profiterol » Mézeskalács muffin » Narancsos rolád
» Mogyorós-csokis biscotti » Pancake » Csoda kifli » Almagomboc
» Gyors kalács(Kata-féle) » Fahéjas-szilvás sütemény » Diókrémes kocka » Vajas tésztában sült körte
» Zsúr-kuglóf 1941-ből » Vörös bársony torta » Marcipános golyók » Sárgarépás süti


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.