Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Anyu-féle tejfeles krumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
krumpli

bors
babérlevél
víz
tejföl
liszt
snidling
pici ecet

Elkészítés:
A karikákra vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni, plusz teszünk bele pár babérlevelet.
Annyi vizet adjunk hozzá, hogy épphogy ellepje.
Ha már majdnem megfőtt, habarjuk be (tejföl + liszt, és egy kicsi vízzel, hogy csomómentes legyen). Teszünk bele borsot és egy kupaknyi ecetet is.
Ha megfőtt a krumpli, rottyanjon még egyet a főzelék, és ha elkészült, apróra vágott snidlinget is adjunk hozzá.

Tanácsok:
Apró szemű krumpliból gusztusosabb :)

Ha túl híg, még egy kis lisztet adhatunk hozzá, vigyázzunk, nehogy becsomósodjon!

Ha túl sűrű, még tehetünk hozzá vizet, tejfölt.

Kellemesen savanykás, én így szeretem, nem a magyaros paprikás típusút!

Jó étvágyat! :)

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anyu-féle sóska » Anyu-féle zöldborsófőzelék » Tejfeles csirkemáj » Anyu-féle húsleves
» Savanyú krumplifőzelék » Tejfeles halpaprikás » Tejfeles meggyes süti... » Sajtos újkrumplifőzelék
» Tejfeles gombás húsi » Anyu-féle madártej » Tejfeles tepsis pulykamell » Tejfeles zöldbabfőzelék
» Krumplifőzelék » Naon fini krumplifőzelék » Krumplifőzelék Malbe módra » Ínyenc krumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.