Tutireceptek.hu fejléc

Anyu-féle tejfeles krumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
krumpli

bors
babérlevél
víz
tejföl
liszt
snidling
pici ecet

Elkészítés:
A karikákra vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni, plusz teszünk bele pár babérlevelet.
Annyi vizet adjunk hozzá, hogy épphogy ellepje.
Ha már majdnem megfőtt, habarjuk be (tejföl + liszt, és egy kicsi vízzel, hogy csomómentes legyen). Teszünk bele borsot és egy kupaknyi ecetet is.
Ha megfőtt a krumpli, rottyanjon még egyet a főzelék, és ha elkészült, apróra vágott snidlinget is adjunk hozzá.

Tanácsok:
Apró szemű krumpliból gusztusosabb :)

Ha túl híg, még egy kis lisztet adhatunk hozzá, vigyázzunk, nehogy becsomósodjon!

Ha túl sűrű, még tehetünk hozzá vizet, tejfölt.

Kellemesen savanykás, én így szeretem, nem a magyaros paprikás típusút!

Jó étvágyat! :)

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfeles halpaprikás » Tejfeles bárányragu » Krumplifőzelék Malbe módra » Naon fini krumplifőzelék
» Tejfeles zöldbabfőzelék » Savanyú krumplifőzelék » Ínyenc krumplifőzelék » Anyu-féle sóska
» Tejfeles paprikás burgonya » Anyu-féle zöldborsófőzelék » Tejfeles gombás húsi » Tejfeles meggyes süti...
» Anyu-féle húsleves » Sajtos újkrumplifőzelék » Tejfeles pogácsa » Krumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.