Tutireceptek.hu fejléc

Apró pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg átszitált finomliszt
12 dkg vaj
6 dkg sertészsír
2 tojás sárgája
1 evőkanál rum
1 kávéskanál só
1,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
tejföl
A pogácsa kiszaggatása után:
5 dkg reszelt sajt
1 tojás fehérje
2 evőkanál tej

Elkészítés:
Két evőkanál tejfölben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Összekeverjük a többi anyaggal és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyitől könnyű, nyújtható tésztát kapunk.
Háromszor hajtogatjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 1,5 órát kelesztjük.
Egy tojásfehérjét elkeverünk 2 evőkanál tejjel, megkenjük vele a pogácsákat és reszelt sajttal bőven megszórjuk.
35 perc alatt világos barnára sütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Négymagvas pogácsa » Fokhagymás pogácsa » Tönköly pogácsa » Sonkás pogácsa
» Graham pogácsák » Zsíros pogácsa » Angol pogácsa » Sajtos pogácsa
» Pogácsa zabpehellyel » Parti pogácsa » Lilahagymás pogácsa » Vajas pogácsa másképp
» Kelt túrós pogácsa » Szakállas pogácsa » Hamis mézespogácsa » "Krumplis pogácsa"


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.