Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aprópecsenye Sztroganoff módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertésszűzpecsenye
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
25 dkg ecetes uborka
10 dkg füstölt szalonna
2 ek.liszt
1 babérlevél
2 csipet morzsolt kakukkfű
2 ek. paradicsompüré
1 dl száraz fehérbor
10-15 szem kapribogyó
2 dl tejszín
1 ek. mustár

bors
1-2 kk. citromlé

Elkészítés:
A húst 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát szeletekre, az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát apróra felkockázzuk, és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a húst a liszttel, a hagymára dobjuk, folyamatosan keverve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, az ecetes uborkát, végül a kapribogyót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (20 perc).
A húshoz öntjük a tejszínt, majd mustárral, sóval, frissen őrölt borssal és citromlével ízesítjük, és éppen csak összeforraljuk. Párolt rizs,vagy burgonyapüré,illik hozzá.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörkifli Emyke módra » Sertésborda Gellért módra » Halászlé Ricsi módra » Csőtészta római módra
» Lúdláb torta Emyke módra » Lencsefőzelék Ági módra » Hússzeletek bakonyi módra » Sajttorta Juditka módra
» Epertorta Emyke módra » Kocsonya borsodi módra » Túrófánk Pálma módra » Csirke Sztroganoff módra
» Kifli " Cica mama módra" » Kongói lepény anyós módra » Habos almás Ica módra » Mentaszörp Emyke módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.