Tutireceptek.hu fejléc

Arab csirkecomb zöldséges kuszkusszal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
• 6 csirkecomb
• 1 ek friss citromlé
• 6 gerezd fokhagyma
• 3 tk szárított kakukkfű
• 2 tk pirospaprika
• 3 tk őrölt római kömény
• 1,5 tk cayenne bors
• 3 ek Floriol E-vitaminos olaj

• 1 bögre kuszkusz
• 1 bögre víz
• 1 ek friss citromlé
• 1 ek + 1 tk Floriol extraszűz olívaolaj
• 1 ek vaj
• 1 cukkini
• 1/2 kaliforniai paprika
• 1 ek szeletelt mandula

Elkészítés:
A citomlevet és a fűszereket összekeverjük az olajjal. A combokat megmossuk, szárazra töröljük és bedörzsöljük a fűszeres olajjal. Egy jénai tál aljára 2 ek olajat öntünk, ráfektetjük a combokat, közéjük szórjuk a héjas fokhagymarerezdeket és alufóliával letakarjuk a tálat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát és további fél órát sütjük, vagy amíg a combok megpirulnak. Kivesszük a sütőből.

Grillserpenyőben 1 tk olívaolajon 5-7 perc alatt roppanósra sütjük a falatnyira vágott cukkinit és kaliforniai paprikát.
Közepes lábosban felforraljuk a vizet a citromlével, olívaolajjal és kevés sóval. Elzárjuk a lángot, a lábosba szórjuk a kuszkuszt, megkeverjük és lefedjük. 5 perc múlva villával szétpergetjük az átgőzölt szemeket, 1 ek vajat a kuszkuszhoz keverünk. Lazán összeforgatjuk a grillezett zöldségekkel és a mandulaszeletekkel.
Reept: Lila Füge


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges bulgur virslivel » Gombás csirkecomb » Zöldséges gombagulyás » Zöldséges Rizseshús
» Zöldséges kuszkusz » Sült zöldséges pulyka » Mézes-narancsos csirkecomb » Csirkecomb gazdagon töltve
» Rakott, bundás csirkecomb » Sült csirkecomb » Görög csirkecombok » Zöldséges tészta wokban
» Tejszines zöldséges haltál » Zöldséges pita » Kókuszos csirkecomb » Zöldséges Chop-Suey


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.