Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aranyfánk burgonyából recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
3 dkg élesztő
1 db tyúkhúsleves kocka
1 dl tej
1 teáskanál cukor
50 dkg liszt
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás aranyfánk » Fasírt édesburgonyából » Kókuszgolyó burgonyából » Brassói édesburgonyából
» Áfonyás-tejszínhabos torta » Tepsis meggyes » Bécsi palacsinta 2 » Citromos ricottakrém torta
» Rebarbarás muffin » Adventre: hercegszelet » Mandula-szelet » Kati dinnyécskéi
» Alma-narancs zselé » Tejfölös csokoládékuglóf » Almás édesség » Almás pite Daka módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.