Tutireceptek.hu fejléc

Aranyfánk burgonyából recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
3 dkg élesztő
1 db tyúkhúsleves kocka
1 dl tej
1 teáskanál cukor
50 dkg liszt
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszgolyó burgonyából » Brassói édesburgonyából » Burgonyás aranyfánk » Fasírt édesburgonyából
» Napsugár diós szelet » Mogyorós-kókuszos rolád » Felhőkarcoló szelet » Mézes süti
» Zabpelyhes-áfonyás keksz » Alma fészekben » Túrógombóc diós kéregben » Ribizlis-mentás joghurt
» Aranygaluska 2 » Orosz piskóta » Szilvalekváros kalács » Zebra túrótorta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.