Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aranyfánk burgonyából recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
3 dkg élesztő
1 db tyúkhúsleves kocka
1 dl tej
1 teáskanál cukor
50 dkg liszt
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszgolyó burgonyából » Burgonyás aranyfánk » Fasírt édesburgonyából » Brassói édesburgonyából
» Egyszerű diós szelet » Maja sütije csokis-diós » Tejfolos hidegtorta » Class szilvás lepény
» Mézes tejcukor » Verőlegénycsemege » Túrófánk tünkány módra » Gyors almás
» Mokka szelet másképpen » Diós tiramisu » Gyors bögrés süti » Tokaji borhab


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.