Tutireceptek.hu fejléc

Aranysárga tyúkleves királynő módra recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db konyhakész tyúk,
1/2 kg borjúgerinc,
30 dkg ökör farok,
8 dkg rizs,
3 dkg vaj,
1 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:
A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített tyúkot nagy leveses fazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm.
Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 8 dkg tisztított rizst.
A tyúkról először lefejtem a bőrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst.
A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá.
Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm.
A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem.
A levest általában pirított zsemlekockával vagy apró zsemlegombóccal tálalom.
A marhahúst és borjúlábat a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörkifli Emyke módra » Csirkemell pizzasütő módra » Tésztasaláták királynője » Húsos tészta osztrák módra
» Szarvacska mexikói módra » Túrótorta Edicske módra » Lúdláb-update módra » Májgombóc Erzsi módra
» Zöldbab indiai módra » Sertéskaraj Havanna módra » Csirkemell lipcsei módra » Meggyes krémes Emyke modra
» Túrós pogi Ági módra » Marha Sztroganoff módra » Házinyúl francia módra » Uborka saláta Görög módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.