Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aranysárga tyúkleves királynő módra recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db konyhakész tyúk,
1/2 kg borjúgerinc,
30 dkg ökör farok,
8 dkg rizs,
3 dkg vaj,
1 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:
A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített tyúkot nagy leveses fazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm.
Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 8 dkg tisztított rizst.
A tyúkról először lefejtem a bőrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst.
A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá.
Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm.
A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem.
A levest általában pirított zsemlekockával vagy apró zsemlegombóccal tálalom.
A marhahúst és borjúlábat a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecsorba szerb módra » Hátszín Eszterházi módra » Hagymás hús kínai módra » Cracker Maris módra
» Cukkini leves Erzsi módra » Waldorf saláta Maris módra » Csirke Sztroganoff módra » Rizs ínyenc mester módra
» Tojáspörkölt Vronie-módra » Burgonyapüré MACI módra » Csirkemell Mérő módra » Cicege Ági módra
» Szilvás gombóc Ági módra » Raffaelló Nikcii módra ;) » Húsos tészta osztrák módra » Sajtos rúd Ági módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.